Nieuws  
 

Er gelden strikte regels voor farmaceutische bedrijven bij het organiseren, sponsoren of bij deelname aan een medisch congres, waarbij de kosten openbaar gemaakt moeten worden in het transparantieregister voor de gezondheidszorg. Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage heeft een audit uit laten voeren om aan te tonen dat wordt voldaan aan de eisen voor het hosten van medisch congressen en is bekroond met het Green certificate: ‘Assessed Healthcare Venue’.

Regels en voorschriften

In de medische sector zijn specifieke regels voor geneesmiddelenreclame van toepassing in Europa. Naast de Gedragscode Geneesmiddelen Reclame en informatievoorziening over voorgeschreven medicijnen, zijn de regels ook van toepassing op betalingen van farmaceutische bedrijven die mogelijk het recept, de levering of het gebruik van een geneesmiddel kunnen bevorderen. De advertentieregels hebben daarnaast ook gevolgen bij het organiseren van wetenschappelijke congressen en cursussen voor artsen en andere beroeps professionals in de gezondheidszorg die worden gefinancierd of georganiseerd door farmaceutische bedrijven. Met het ‘Green certificate’ laat Amsterdam Conference Centre zien dat zij het beleid en de afspraken voor specifieke behoeften ondersteunen bij de organisatie van een bijeenkomst voor de medische sector.

Locatie beoordeling

Amsterdam Conference Centre heeft een audit laten uitvoeren door 'Compliant Venues Ltd' (zie website: www.healthcare-venues.com), waar ze haar on- en offline verkoop- en marketingpositionering moest bewijzen, een fysieke locatiebeoordeling had, haar operationele processen moest laten zien en een individuele onsite training in Zweden volgde om een zogenaamde 'Healthcare Champion' te worden.

Director of Sales, Evelien van Kessel vertelt over de ervaring: ‘Het was een intensieve audit, maar we wisten zeker dat onze locatie zou passen tussen de andere bestaande congreslocaties in de gezondheidszorg. We bieden een breed scala aan volledig uitgeruste zalen en break-outzalen ter ondersteuning van associatiecongressen voor maximaal 1300 gasten. Daarnaast bevinden we ons in het centrum van Amsterdam en op 5 minuten lopen van het Centraal Station van Amsterdam en ongeveer 15 minuten van Schiphol. Deze specificaties hebben ons echt geholpen om de titel; ‘Assessed Healtcare Venue’ te krijgen. We zijn erg blij met het verkrijgen van dit certificaat, zeker ook omdat wij de enige Amsterdamse venue zijn met deze stempel. Wij hopen zo nog meer medische congressen te verwelkomen in de toekomst'.

Plaats op:
Datum: 7 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
15-07-2019 Nieuws Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten
18-11-2010 Nieuws Banden tussen farmaceuten en artsen openbaar
05-09-2018 Nieuws MPI Academy organiseert training over compliance voor meetings & events binnen …
28-09-2011 Nieuws Farmaceutische industrie blijft vooralsnog artsen sponsoren
24-11-2017 Nieuws ‘s Werelds eerste online Venue Diagnostic Tool gaat live
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,79 seconden.